Om oss

Linköpings Universitetssjukhus

      Garnisonvägen 10

      587 50 Linköping

Vi är en arbetsgrupp som består av tio individer, alla med olika bakgrund och erfarenheter. Vi består av en bagare/konditor, en svetsare, ett restaurangbiträde, en gymassistent, ett biträde inom äldreomsorg, en administratör, en församlingsbroder, en scoutledare, arbetsledare och en behandlingspedagog. Flertalet av oss kommer från andra kulturer och därmed besitter vi kunskaper i flera språk utöver svenska och engelska, såsom persiska, kurdiska och arabiska.


Vi är alla olika varandra, men vi har en gemensam nämnare –vi har alla erfarenhet av funktionsnedsättning.


Vi är anställda av Funktionsrätt Östergötland och har ett avtal med Region Östergötland. Ledsagarservice startades som en del i Arvsfondsprojektet LikaOlika. Ledsagarservice är kostnadsfri och bokas i förväg via vår bokningsansvarige. Vi driver ledsagning från entré till mottagning/avdelning och tillbaka. Alltså hjälper människor att hitta till rätt plats på US.


Inför arbetet på US har vi utbildat oss till ledsagare. Vi har bland annat lärt oss kring funktionsnedsättningar och socialt företagande.


Vi har alla i gruppen erfarenheter kring hur svårt det är att komma in på arbetsmarknaden med en funktionsnedsättning i bagaget. Att ha ett arbete att gå till och arbetskamrater ger en känsla av att tillhöra ett sammanhang. Att känna sig behövd och att känna att man bidrar till samhället är väldigt viktigt, och det är något alla människor mår bra av. I och med ledsagarservice har vi blivit hjälpta att kliva in i samhället och bildat en stor gemenskap fylld med en massa nyttiga skratt varje dag. Det är vi nämligen experter på – att ha roligt tillsammans!


I vår verksamhet brinner vi starkt för att hjälpa människor. På sikt ser vi  fram emot att ge andra människor, i liknande situation möjlighet att komma ut i arbetslivet för arbetsträning eller arbete.


Att arbeta med människor med liknande bakgrund ger stor förståelse för varandra. Vi kan vara öppna med varandra, känna tillit och gemenskap. Eftersom vi alla har en funktionsnedsättning är pressen på att klara av allt som ”alla andra” inte densamma. Det är en lättnad och en häftig känsla att vi alla kompletterar varandra. En fysisk nedsatt förmåga stöttar sig mot en synskadad upp och ner i trappor. Tillbaka får hen hjälp att läsa och stöttas i plötsliga hinder. Vi hjälps ständigt åt och tillsammans har vi en enorm styrka!


Om Du framöver besöker US, hoppas vi att vi får hjälpa just Dig.


OM LEDSAGARSERVICE

Vi som arbetar i LedsagarserviceKatarina


KONTAKTUPPGIFTER

010 - 103 66 80

VAD GÖR VI?


Vi erbjuder ledsagning från taxi/färdtjänst till vårdinrättning och tillbaka. 


Ledsagningen bokas i förväg och är kostnadsfri för dig som besöker US.


Vi erbjuder ledsagning helgfria vardagar mellan klockan 8.00 och 15.30.